Logo First Day Advisory Group

Vrijblijvend sparren hoe ons team jou kan helpen?

Contact informatie

TEAM

Leon Veenhuijzen

Leon Veenhuijzen
Leon Veenhuijzen - jeugd

Leon Veenhuijzen

De wereld in een notendop

Op jonge leeftijd was ik er al zeker van. Ik wilde piloot worden bij de Luchtmacht, een droom die ongetwijfeld ook veel andere jongens van mijn leeftijd hadden. En het is ook bijna gelukt, het scheelde maar 1,5 centimeter (vraag maar na hoe dat zit). En dus werd het de Koninklijke Marine. En hoewel strikt genomen de tweede keus, heb ik daar nooit spijt van gehad. De wereld werd daarmee een stuk groter en je bent steeds weer een ontdekkingsreiziger. Tegelijkertijd werd de wereld ook kleiner, omdat je van dichtbij ziet dat ze verschillen tussen landen en mensen uiteindelijk klein zijn en makkelijk te overbruggen. Al ging dat tijdens de Golfoorlog (Desert Storm) even niet op. Het maakt echter wel duidelijk wie je bent en waar je voor staat.

“Dan is het vast nu wel heel anders dan tijdens je tijd aan boord” wordt mij veel gevraagd. Het antwoord: “nee, alleen het kantoor schommelt een stuk minder!” Doelgericht opereren, een projectmatige aanpak, werken met een team van specialisten, rekening houden met stakeholders? Ik had ook op een marineschip kunnen blijven!

Zijn er dan helemaal geen verschillen? Jazeker. Voorheen betekende een verkeerde voorbereiding, aanpak of slechte samenwerking dat het schip wellicht zou zinken! Dat zie ik het kantoor van één van onze klanten nog niet zo snel doen, maar dat betekent niet dat een opdracht voor een klant minder belangrijk is. Elk project, vraagstuk of dilemma benaderen vanuit de gedachte dat je niet wilt zinken maar wel je doel wilt bereiken, heb ik vanuit mijn eerste loopbaan meegenomen naar de daarop volgende stappen.

En dat werkte in mijn tijd als leidinggevende bij een (zorg-) verzekeraar, een carrière bij enkele van de grote consultancy firma’s en daarbinnen vele tientallen projecten, erg goed! De laatste jaren doe ik dat in de leerzame en plezierige omgeving van First Day. Een bewuste keuze om meer projecten te doen met impact op mens en maatschappij en meer lol te beleven aan de samenwerking met fijne collega’s en klanten.

Kortom

Veel van wat ik heb geleerd en ervaren als marineofficier, pas ik nog dagelijks toe in projecten, al is het maar omdat ik in de Business War Games kan teruggrijpen op bijzondere ervaringen. Het kantoor schommelt een stuk minder, maar we moeten het wel samen naar een duurzame toekomst brengen.