Logo First Day Advisory Group

Vrijblijvend sparren hoe ons team jou kan helpen?

Contact informatie

HET NIEUWE LEREN

Effectief. Onderscheidend.

KORTE ROUTE NAAR RESULTAAT EN TEAMBUILDING

Gamen is het nieuwe leren!

Als mensen ouder worden, spelen ze niet meer! Of is het juist andersom? Als mensen niet meer spelen, worden ze ouder? Wat het ook is, First Day gelooft in de creatieve kracht van games - serious games - waarbij we spelenderwijs met jouw strategische vraagstukken aan de slag gaan. We hebben aansprekende resultaten geboekt met onderstaande concepten en kunnen desgewenst een maatwerkoplossing ontwikkelen!

Waarom gamen?

Gedurende een game stappen alle deelnemers in een nieuwe rol. In een veilige omgeving verken je scenario’s, neem je besluiten en pak je de concurrent aan. Er ontstaan creatieve en lucratieve ideeën. En werkt iets niet? Dan heb je dat in die veilige omgeving zonder risico kunnen vaststellen. Maar heel vaak werkt het wel. Door het team zelf bedacht, als bewijs van denk- en daadkracht, draagvlak en met het nodige plezier erbij! In een dag(-deel) kun je zo flinke stappen maken! Wij helpen je graag met één van de volgende drie concepten:

1

Business War Game:

een strategische workshop waarin de aandacht ligt op het realiseren van de visie (of droom). Dit gebeurt in een ‘militair’ format. We maken zowel gebruik van militaire technieken als van militaire terminologie en aanpak. De game leidt altijd tot breed gedragen uitkomsten die hier Courses of Action (CoA’s) heten.

2

Matrix-games:

een rollenspel waarbij de deelnemers in de klassieke variant rondom een grote landkaart de wereldmachten vertegenwoordigen en op incidenten reageren. Maar wat als die wereldkaart een plattegrond van de directie-etage wordt en de deelnemers besluiten nemen over productie, duurzaamheid, risico’s, samenwerking, fusies of overnames Welk scenario wil jij verkennen? De aanpak leidt tot nieuwe inzichten, meer draagvlak en betere besluiten.

3

Kernwaardenspel:

het directie- of managementteam lijkt het altijd wel onderling eens te zijn maar is dat ook echt zo? Interpreteert iedereen de kernwaarden van de organisatie op dezelfde manier? Soms zijn die kernwaarden sowieso niet expliciet gemaakt. Hoe bepaal je wat die kernwaarden zijn? Hoe heb je daar een goede discussie over en stel je die waarden gezamenlijk vast? Een spel met een serieuze ondertoon, waarbij de deelnemers geholpen worden om deze discussie constructief vorm te geven en zo een bruikbare uitkomst te garanderen.

Nog niet overtuigd? Lees hier de ervaringen van onze klanten. We komen natuurlijk ook graag langs om onze games toe te lichten. Tijd is kostbaar, met First Day verlies je geen moment. Dus waar wacht je nog op?

Serious Gaming: het nieuwe leren
Leon Veenhuijzen

Leon Veenhuijzen

06 - 1274 6734