Logo First Day Advisory Group

Vrijblijvend sparren hoe ons team jou kan helpen?

Contact informatie

TEAM

Robert Witteveen

Robert Witteveen
Robert Witteveen - jeugd

Robert Witteveen

Leren van Verliezen

Als jonge jongen was ik al een fanatieke sporter en sportliefhebber. Ik speelde voetbal, tennis en hockey en ik was altijd erg gedreven om te winnen. Maar ik had ook een grote moeite met verliezen. Zowel als ik zelf in het veld stond of als mijn favoriete club verloor, voelde ik me altijd ontzettend teleurgesteld.

Ik probeerde al jong te leren van mijn fouten en probeerde mij daarmee te verbeteren. Ik analyseerde mijn prestaties, sprak met trainers en teamgenoten, en ik ging aan de slag met nieuwe technieken. Door deze aanpak werd ik uiteindelijk een betere sporter.

Anno nu gebruik ik deze aanpak nog steeds in mijn werk. Ik hou van vernieuwen en ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om dingen te doen. Maar ik weet ook dat verandering niet altijd makkelijk is. Daarom stel ik altijd de vraag: Waarom doen we de dingen zoals dat we ze doen?

Ik denk dat het belangrijk is om de bestaande situatie kritisch te bekijken. Waarom doen we het op deze manier? Is er een betere manier? Door deze vragen te stellen, kunnen we tot nieuwe inzichten komen en innovaties realiseren. Daarnaast stel ik bij ieder vraagstuk de klant centraal. Dit is wat mij betreft het startpunt van iedere vernieuwing en verandering. Wat wil de klant? Wat zijn zijn behoeften? Door de klant centraal te stellen, kunnen we ervoor zorgen dat onze producten en diensten daadwerkelijk aansluiten bij de behoeften van de markt.

Kortom

Mijn ervaring als sporter heeft me geleerd dat verliezen niet erg is. Het is een kans om te leren en te groeien. Deze aanpak gebruik ik nu ook in mijn werk. Door de bestaande situatie kritisch te bekijken en de klant centraal te stellen, kan ik tot nieuwe inzichten komen en innovaties realiseren.