Logo First Day Advisory Group

Vrijblijvend sparren hoe ons team jou kan helpen?

Contact informatie

NIEUWS

Nationaal Onderzoek Verandervermogen 2022

Nationaal Onderzoek Verandervermogen 2022

Nationaal Onderzoek Verandervermogen 2022

Het Nationaal Onderzoek Verandervermogen 2022 is gepubliceerd en geeft een helder beeld over hoe werknemers tegen het verandervermogen van hun organisatie aankijken. We zijn er trots op dat we een actieve bijdrage hebben kunnen leveren aan deze uitgave van onze partner Business Fitscan!

Kernpunten uit het onderzoek

  • Slechts 16% van de Nederlandse werknemers is ervan overtuigd dat hun organisatie effectief kan omgaan met verandering.
  • Het gemeten verandervermogen, uitgedrukt in de Net Change Factor©, komt uit op +4 op een schaal van -100 tot +100. Het risico blijft groot dat veranderingen niet effectief worden doorgevoerd.
  • Juist in een tijd waarin de dynamiek in de samenleving groot is en veranderingen noodzakelijk zijn om als organisatie relevant te blijven, is dit is een zorgwekkende constatering.
  • Er zijn substantiële verschillen tussen sectoren. De bouwsector lijkt veranderingen zoals verregaande digitalisering en nieuwe productieprocessen gemakkelijker te kunnen omarmen, terwijl de overheid worstelt met grote veranderingen.

Ontvang gratis je eigen exemplaar!

Benieuwd naar het rapport? Volg deze link naar de Business Fitscan website om dit aan te vragen - je krijgt 'm dan direct digitaal tot je beschikking. Ben je geïnteresseerd in het meten en verbeteren van je organisatie-verandervermogen? Laat het ons weten, Leon Veenhuijzen of Onno Bloemers gaan er graag met je over in gesprek!

Nationaal Onderzoek Verandervermogen 2022

Editie Financiële Dienstverlening

Met gepaste trots kondigen we de publicatie aan van de Editie Financiële Dienstverlening 2022 van het Nationale Onderzoek Verandervermogen!

Kernpunten uit het onderzoek

Het verandervermogen over de gehele sector financiële dienstverlening is met een score van +8 op een schaal van -100 tot +100 iets beter ontwikkeld dan het gemiddelde in Nederland

  • Uitgedrukt in een rapportcijfer is dit nog net geen 5,5. Er is dan ook nog veel te winnen!
  • Over de laatste 4 jaar is dit verandervermogen niet significant veranderd.
  • Banken scoren hoger dan Verzekeraars en Pensioenfondsen, net als in de voorgaande jaren.
  • Eén derde van de medewerkers in de sector heeft weinig of geen vertrouwen in het verandervermogen van hun organisatie.
  • De ervaren noodzaak voor verandering is daarbij in de afgelopen 2 jaar gedaald.
  • Er blijft een groot potentieel aan verandervermogen onbenut.

Niet goed ontwikkeld verandervermogen is een risico. Als een substantieel deel van de medewerkers minder vertrouwen heeft in de ingezette koers of daarbij geen gevoel van urgentie ervaart en mede daardoor niet met overtuiging meedoet, wordt het succesvol doorvoeren van noodzakelijke veranderingen fors bemoeilijkt. Dit rapport willen we bijdrage aan de bewustwording van organisaties om te investeren in fitheid en wendbaarheid. Een Business Fitscan onderzoek geeft inzicht in het verandervermogen op organisatieniveau, op dezelfde manier als dit onderzoek doet op het niveau van de BV Nederland.

Ontvang gratis je eigen exemplaar!

Benieuwd naar het rapport? Volg deze deze link naar de Business Fitscan website om dit aan te vragen - je krijgt 'm dan direct digitaal tot je beschikking. Ben je geïnteresseerd in het meten en verbeteren van je organisatie-verandervermogen? Laat het ons weten, we gaan er graag met je over in gesprek!