First Day Advisory Group

Clear Vision | Smart Solutions
 

Vernieuwen in Verzekeren


In deze bijzondere tijden realiseren we ons dat we kwetsbaarder zijn dan gedacht. Zowel op persoonlijk vlak als in ons werkzame leven. En proberen we grip te krijgen op de risico's die we lopen. Waarbij we ons steeds meer realiseren dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat na een onvoorzien voorval alles weer ongedaan gemaakt kan worden met geld, zorg of reparatie. Soms nemen gedane zaken geen keer. 

Misschien waren we wel even in slaap gesust en droomden we stiekem over een zero-risk society. De nieuwe werkelijkheid is anders. We staan nu voor de uitdaging om onze maatschappelijke weerbaarheid te vergroten. Dit betekent dat het belang toeneemt van het voorkomen van risico's en het beperken van de gevolgen als deze zich toch voordoen. 

Voor verzekeraars, die natuurlijk experts zijn op dit vlak, biedt deze bijzondere tijd natuurlijk ook kansen. Om nieuwe proposities te ontwikkelen die bijdragen aan gemak en veiligheid van hun klanten. Die bijdragen aan hun eigen onderscheidend vermogen, lange termijn relevantie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. 

Wil je hier effectief in zijn, dan vraagt dit om een ragfijn samenspel van competenties, kennis en technologie die ingesleten karresporen doorkruisen. Het is namelijk niet zomaar een nieuwe verzekering. Dit overstijgt disciplines, business lines en zelfs waardeketens, vereist een ecosysteem van externe partners en een gezonde dosis leiderschap, ondernemerschap en geduld.  Er kan veel mis gaan. Is er acceptatie voor de onzekerheden in de business case? Is de uitgangssituatie wel goed na een eerdere niet gelukte poging? Maken we wel de goeie ontwerpkeuzes? 

Te vaak blijven ambities steken in pilots. Ben je geïnteresseerd om te sparren over wat wel werkt? Hoe je met beperkte investeringen in korte tijd nieuwe concepten kunt ontwikkelen die bijdragen aan gemak, veiligheid en klant engagement? Stuur een berichtje, dan plannen we wat in!

We hebben ruime ervaring bij het vormgeven en begeleiden van nieuwe business modellen en waardeproposities en helpen graag met de uitdagingen:

Naar meer gemak en veiligheid 
Hoewel verzekeraars een uitstekende positie hebben om klanten te ondersteunen bij het beheersen van risico's, is een polis niet langer de enige of beste manier om dit te doen. We helpen bij het ontwerpen, bouwen en uitrollen van oplossingen die klantrelevantie, gemak en veiligheid verhogen. We hebben langdurige ervaring op het vlak van preventieconcepten en het integreren van verzekeringsproducten met nieuwe technologieën en diensten.

Grip op complexiteit
We maken gebruik van geavanceerde methoden en bewezen technologieën om grip te krijgen op gefragmenteerde functies,  processen en applicaties, implementaties te versnellen, de controle te vergroten, de bedrijfsprestaties te verbeteren en de kosten drastisch te verlagen.  Zie bijvoorbeeld hier.

Vermogen tot Veranderen
Een goed ontwikkeld verandervermogen is onmisbaar voor iedere succesvolle transformatie, en zeker in de huidige tijd.  Traditioneel verandermanagement heeft een uitvalpercentage van 60-80%, wat resulteert in uitval, tijdverlies en frustratie. We brengen belemmeringen in kaart en met gefocuste interventies en innovatieve instrumenten vergroten we het organisatie-verandervermogen. 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Onno Bloemers of Robert Witteveen.

 
E-mailen
LinkedIn