Clear  Vision  ♦  Smart  Solutions 
 

Thema: Verandervermogen


De mate waarin een organisatie zich aan kan passen aan veranderende omstandigheden is van grote invloed op het voortbestaan. Wanneer dit verandervermogen voldoende is ontwikkeld, wordt ieder project een soepele, eenvoudige aanpassing. De kunst is om de omstandigheden te creëren waardoor organisaties in staat zijn wendbaar en flexibel te opereren.

Meten en verbeteren van het verandervermogen

Het goede nieuws is dat het verandervermogen van een organisatie meetbaar is. Op basis van concrete inzichten werken we samen met je aan begrip en bewustwording van het niveau van je verandervermogen.  En je kunt vooraf vaststellen hoe een cruciaal project een maximale slagingskans krijgt. Daarmee is verandervermogen niet alleen meetbaar, het kan ook worden beïnvloed .  


Vooraf inzicht in de succeskans van uw verandertraject

First Day werkt samen met Business Fitscan om transformatieprocessen van organisaties succesvoller te laten verlopen. De Business Fitscan methodiek biedt inzicht in de relaties tussen de verschillende beïnvloedbare elementen van verandervermogen en voorziet daarmee in concrete handvatten om de slagingskans bij verandertrajecten te vergroten.  


Nationaal Onderzoek Verandervermogen 2022

Uit de laatste Editie Financiële Dienstverlening 2022 van het Nationale Onderzoek Verandervermogen blijkt dat voor de sector financiële dienstverlening het verandervermogen net iets beter is ontwikkeld dan het gemiddelde van Nederland. Maar uitgedrukt in een rapportcijfer is dit nog net geen 5,5. Er is dan ook nog veel te winnen! Eén derde van de medewerkers in de sector heeft weinig of geen vertrouwen in het verandervermogen van hun organisatie.

Introductie Workshop Verandervermogen

Kennismaken kan via een inleidende workshop, al dan niet in combinatie met een Quick Scan Verandervermogen. Dit levert data, inzicht en acties op! Neem contact op met Onno Bloemers voor meer info!


  E-mailen
LinkedIn