Clear  Vision  ♦  Smart  Solutions 
 

Thema: Intrapreneurship & Bottom-up Innovatie

Je zet volop in op innovatie in brede zin om je organisatie ook op langere termijn relevant te houden. Meer dan ooit vraagt dit om de inzet van alle beschikbare middelen. Ook de aanwezige kennis en competenties van alle medewerkers en steeds vaker van klanten en andere stakeholders. Want je weet dat:

  • Er een enorm potentieel aan waardevolle ideeën in en rondom de organisatie is.
  • Directe betrokkenheid van medewerkers en stakeholders als positief vliegwiel werkt.
  • Innoveren nieuwe energie geeft.

Echter, in de dagelijkse praktijk blijft veel van dit potentieel onbenut. 

Innovatie is geen afdeling maar een mindset

De effectiviteit van innovatie is vaak verre van optimaal. Vaak is ‘Top-down’ de dominante benadering. Veel verbeterkansen blijven daarbij onbenut en goedbedoelde initiatieven stranden na een eerste, energieke start. Denk- en daadkracht blijft onbenut! Hoe richt je de juiste structuur, besluitvorming en aanpak in voor het realiseren van succes? 


Bottom-up Innovatie Journey met het XiBE ideeën- en realisatieplatform

Het XiBE digitale platform is ontworpen om het potentieel van inspiratie & creativiteit in organisaties om te zetten in concrete resultaten. Het combineert een intuïtief werkende omgeving om ideeën te verzamelen met uitgebreide functionaliteit ter verrijking en realisatie. Met inzicht en overzicht over de volledige pijplijn, van dashboard tot detail. De ervaren facilitators van First Day - die zelf hun sporen hebben verdiend op het gebied van vernieuwing, verbetering en innovatie – coachen de betrokkenen. Gezamenlijk doorlopen wij de verschillende stappen en begeleiden wij de realisatie – een idee is pas goed als het is uitgevoerd! En zo wordt het intrapreneurship in je organisatie ontwikkeld.


Geïnteresseerd om dit uit te proberen in uw organisatie? 

Ervaring opdoen met XiBE kan snel (binnen 24 uur) en eenvoudig via een laagdrempelige verkenning. Je krijgt daarbij onder meer toegang tot het XiBE platform, ondersteuning bij inrichting en de kick-off en begeleiding gedurende de pilot. Meer weten? Neem contact op met Robert Witteveen.

E-mailen
LinkedIn