Clear  Vision  ♦  Smart  Solutions 
 


Actueel


Terug naar overzicht

13-10-2023

First Day verwelkomt Tom Koppelman als Associate Partner

Tom Koppelman, de bedenker en oprichter van Business Fitscan, is als associate partner toegetreden tot First Day Advisory Group. Met de komst van Tom versterkt First Day haar positie op het gebied van verandermanagement in het algemeen en het succesvoller uitvoeren van projecten & programma’s in het bijzonder.

De teams van First Day en Business Fitscan werken al geruime tijd samen om organisaties succesvoller te maken in het uitvoeren van projecten en verandertrajecten. Met de inzet van Business Fitscan kun je vooraf inzicht krijgen in de elementen die het verandervermogen van je organisatie als geheel bepalen. Door vervolgens specifiek te richten op de beïnvloedbare aspecten van dit verandervermogen kun je de kans van slagen flink vergroten.

Meer succes bij verandervraagstukken is hard nodig!
Dat er op dit gebied nog veel te winnen valt blijkt uit het Nationale Onderzoek Verandervermogen 2022, dat een helder beeld geeft over hoe medewerkers en managers tegen het verandervermogen van hun organisatie aankijken. Slechts 16% is ervan overtuigd dat hun organisatie effectief kan omgaan met verandering! Het gemeten verandervermogen, uitgedrukt in de Net Change Factor©, komt uit op +4 op een schaal van -100 tot +100. Het risico blijft daarmee groot dat noodzakelijke veranderingen niet effectief worden doorgevoerd. Juist in een tijd waarin we te maken hebben met een groeiend aantal weerbarstige vraagstukken in onze samenleving is een niet voldoende ontwikkeld verandervermogen zorgwekkend.

Onno Bloemers, partner bij First Day: “We zijn geneigd om ons blind te staren op de mogelijkheden van nieuwe technologie, maar we vergeten dat het aanpassen van organisaties of het inslaan van nieuwe wegen eerst en vooral mensenwerk is. Als je niet goed weet hoe het met je organisatie qua verandervermogen gesteld is, wordt zo’n traject varen in dichte mist terwijl je hoopt dat je niet op de klippen loopt. De Business Fitscan aanpak maakt het mogelijk regelmatig te meten hoe je organisatie er voor staat, de mist weg te nemen en een stuk duidelijker te herkennen waar je aan begint, met welke obstakels je rekening moet houden en wat de bepalende dimensies zijn voor het behalen van succes. Dat is waarom je Business Fitscan inzet.”

Tom Koppelman: “Samen kunnen we de bewustwording rond het onderwerp verandervermogen vergroten en organisaties uitdagen om gericht te investeren in meer wendbaarheid. Dat klinkt abstract, maar je merkt het direct als je zo meer rugwind kunt creëren. Niet goed ontwikkeld verandervermogen is een risico dat nu nog te vaak over het hoofd gezien wordt. Als een substantieel deel van je medewerkers minder vertrouwen heeft in de ingezette koers of daarbij geen gevoel van urgentie ervaart en daardoor niet met overtuiging meedoet, wordt het succesvol doorvoeren van noodzakelijke veranderingen fors bemoeilijkt.”

Nog veel te winnen bij verzekeraars & pensioenfondsen
Eén van de sectoren waar First Day zich op richt is de financiële dienstverlening. Qua verandervermogen tekent zich daar de afgelopen jaren een duidelijk patroon af: Gemiddeld scoort de sector net iets beter dan Nederland als geheel, maar er zijn forse verschillen tussen de banken (scoren flink hoger) en de verzekeraars en pensioenfondsen (die scoren fors lager). “Met de overvolle projectenkalenders voor de komende tijd is een efficiënte, doordachte aanpak van groot belang. Je kunt je geen zeperds veroorloven,” vat Onno samen. “De samenwerking met Tom en Business Fitscan maakt het mogelijk om ons bereik juist bij die deelsectoren waar dit het hardste nodig te vergroten.”

Over First Day
First Day vergroot de vernieuwingskracht van organisaties en versnelt zo de beweging naar een naar een duurzame en meer toekomstbestendige inrichting. We doen dit voor een brede groep opdrachtgevers, onder andere voor financiële dienstverleners, overheidsorganisaties en onderwijsinstellingen. Doelgericht, pragmatisch en gedreven om echte waarde te brengen. Niet vanaf de zijlijn maar samen. En met een groeiende groep van associates en business partners die bijdragen met kennis, vaardigheden en gereedschap. Die combinatie zorgt ervoor dat je een hoger rendement kunt halen uit je projecten. We zetten de boel in beweging en zorgen ervoor dat je daarna op eigen kracht verder kunt.

Over Business Fitscan
Business Fitscan maakt het veranderen beter, leuker en goedkoper. Steeds meer organisaties zien het belang van een goed verandervermogen in. Ze beseffen dat uiteindelijk meer dan 80 procent van het succes van veranderplannen en verandertrajecten afhangt van het verandervermogen van de organisatie. Business Fitscan wil zoveel mogelijk organisaties laten profiteren van deze kennis. Succes begint bij een goede diagnose van het verandervermogen, waardoor het makkelijker en effectiever wordt. We hebben daarvoor een methodiek ontwikkeld met bijbehorende producten voor kleine en grote veranderingen. En waarvan we zoveel mogelijk organisaties van willen laten profiteren. Daarom stellen we die tegen gunstige voorwaarden beschikbaar.Terug naar overzicht
E-mailen
LinkedIn